Повернутися до новин

Вплив COVID-19 на курс біткоін

Опубліковано: 02.12.2020
Оновлено: 01.09.2022
Bitcoin

Успіхи в дослідженні вакцини від COVID-19

Деякі аналітики стверджують, що ціна біткоін впала після того, як компанія Pfizer оголосила про ефективність вакцини проти COVID-19, яку вона розробляє в співпраці з BioNTech, але чи так це насправді?

Вранці 9 листопада американська транснаціональна фармацевтична корпорація Pfizer Inc. оголосила, що вакцина COVID-19, яку вона розробляє в співпраці з німецькою біотехнологічною компанією BioNTech SE, оголосила в прес-релізі, що їх мРНК COVID-19 Вакцина-кандидат «BNT162b2» виявилася «більш ніж на 90% ефективна в запобіганні COVID-19 в учасників без попередньої інфекції SARS-CoV-2 в першому проміжному аналізі ефективності».

Насправді ж, американська транснаціональна фармацевтична корпорація Pfizer Inc. оголосила кілька обнадійливих новин про вакцину COVID-19, яку вона розробила у співпраці з німецькою біотехнологічною компанією BioNTech SE.

Доктор Альберт Бурла, голова і головний виконавчий директор Pfizer, сказав наступне:

«Це великий день для науки і людства. Перші результати третьої черги випробувань вакцини проти COVID-19 свідчать про здатність нашої вакцини запобігати COVID-19. Ми наближаємося до цієї важливої ​​віхи в нашій програмі розробки вакцини в той час, коли світ найбільше її потребує, коли рівні інфікування встановлюються нові рекорди, лікарні переповнені, а економіка щосили намагається функціонувати».

Зростання і падіння курсу біткоіна

Спочатку такі хороші новини про проміжні результати 3 черги випробування можливої ​​вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, здавалося, допомогли ціні на біткоін піднятися.

9 листопада BTC-USD торгувався на рівні близько 11510 доларів на кріптовалютной біржі Bitstamp. Через п'ять хвилин після твіти Pfizer ціна біткоіни склала 11 813 доларів США, тобто ціна біткоіни відреагувала на цю новину зростанням на 1,95%.

Однак, як тільки інвестори і трейдери почали усвідомлювати наслідки цих новин для економіки, акції таких популярних Stay-at-home сервісів як, наприклад, Amazon, Zoom Video і Netflix »почали падати, що призвело до падіння індексу Nasdaq Composite на 1,53% до 11 713,78. Наприклад, ціна акцій Netflix (NASDAQ: NFLX) впала на 8,59% і закрилася на рівні 470,50 доларів.

schedule

Джерело: Google Finance

Ліндсі Белл, головний інвестиційний стратег Ally Invest, вважає, що торгівля за принципом «залишайся вдома», яка вела ринок вгору більшу частину цього року, може вийти з моди. У них все ще є хороші довгострокові перспективи, але вони, можливо, не випередять решту ринку, як це було з березня».

Тим часом, біткоін, ціна якого досягла внутрішньоденного максимуму в 15 813 доларів вранці, мабуть, поводився як високотехнологічна акція, і до вечора досяг внутрішньоденного мінімуму в 14 929 доларів, тобто, впав на 884 долара, або на 5,6 %.

Що стосується золота, яке традиційно використовувалося в якості запасного активу, його ціна впала більш ніж на 5%, оскільки трейдери та інвестори перейшли в більш ризиковані активи (зокрема, ті акції, які найбільше постраждали під час поточної пандемії COVID-19, з-за карантинних заходів).

Курс біткоін і винайдення вакцини від COVID-19

Але чи потрібно біткоіну, який в 2020 році виріс на 111% в порівнянні з доларом США, дійсно потрібно побоюватися вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19 (або будь-який інший вакцини COVID-19)?

Відповіддю, судячи з усього, буде - немає. До такого твердження можна прийти, покладаючись на наступні 3 факти:

  • По-перше, під час інтерв'ю телеканалу CNBC «Squawk Box» доктор Скотт Готтліб, колишній комісар FDA та член ради директорів Pfizer, сказав, що ми не повинні чекати, що вакцина Pfizer-BioNTech буде «широко доступна» в США до до осені 2021 року.

  • По-друге, оскільки вакцина вивчалася всього кілька місяців, неможливо сказати, як довго вона буде захищати від зараження вірусом. Те ж саме вірно і для будь-якої іншої потенційної вакцини проти COVID-19, яка в даний час знаходиться в стадії розробки. Насправді, є деякі ознаки, що ніяка вакцина від COVID-19 не може забезпечити імунітет більше, ніж на кілька місяців.

  • По-третє, навіть якщо до кінця цього року стануть широко доступні кілька безпечних і ефективних вакцин проти COVID-19, що було б дуже добре, це жодним чином не вплине на привабливість біткоіну в довгостроковій перспективі як хеджируючого активу з високою бета-інфляцією, як альтернативу золоту.