Повернутися до новин

Як заробити Біткоін: топ методики та секрети

Опубліковано: 27.01.2022
Оновлено: 02.12.2022
Bitcoin

Останнім часом на крипторинку домінує негативна динаміка, що почалася ще навесні. Рівень ринкової капіталізації цифрових монет продовжує падати, активам не вдається повернути втрачені позиції, тенденція зниження переважає у всій галузі. Однак це, як і раніше, не говорить про крах ринку. Незважаючи на невтішну статистику, криптовалюти все ще залишаються перспективним, вигідним та дуже цікавим інструментом інвестування в Україні та в усьому світі.

Станом на середину листопада 2022 Біткоін торгується по $16 тис., що є рекордно низьким значенням за останні два роки. Отже це лише те, що нинішні котирування дозволяють придбати монету за вигідним курсом і прибутково вкластися в неї.

Однак заробити Біткоін можна не лише купивши його на криптобіржі або через онлайн-обмінник. Розповідаємо про всі доступні способи отримання монети та говоримо про їх переваги. Читайте далі, щоб дізнатися, де і як заробити Біткоін максимально вигідно.

Хмарний майнінг

Видобуток цифрових монет є одним із найприбутковіших джерел пасивного доходу.

Як це працює? Майнер додає транзакції до блокчейну і отримує за це бонуси — монети та комісію. Криптодобування є дуже ресурсозатратним, вимагає дорогого обладнання та величезної кількості електроенергії.

Хмарний майнінг являється вирішенням даного питання,тобто дозволяє добувати криптовалюту за допомогою чужого обладнання, тобто орендувати обчислювальні потужності у віддалених дата-центрах. І головне тут – вибрати надійного майнінг-провайдера.

Одними з найвідоміших та перевірених сервісів є Genesis Mining та NiceHash.

Genesis Mining

Позиціонується як найбільша технологічна компанія у галузі видобутку цифрової валюти за допомогою технологій хмарного майнінгу у світі.

NiceHash

Є одним з основних брокерів потужності майнінгу, є відкритим ринком, який з'єднує продавців потужності з покупцями потужності.

Однак є способи заробити біткоіни без вкладень.

Крани

Крани - онлайн-платформи, де заробіток здійснюється на рекламі з оплатою за клік. На цих майданчиках можна отримати сатоші за перегляд роликів рекламного характеру, проходження елементарних завдань чи запровадження перевірочних кодів.

Мабуть, саме крани є найлегшим методом заробітку Біткоіна онлайн. Йдеться, зрозуміло, про дуже незначні суми, але є можливість глибше вникнути в систему крипти загалом.

Надаємо вашій увазі декілька варіантів таких майданчиків. Але будьте одразу готові до того, що вийти на великий дохід у такий спосіб вам точно не вдасться.

Bitcoinker

Bitcoinker — платформа для заробітку сатоші та Біткоіна, на якій винагорода нараховується за перегляд реклами та запровадження перевірочних комбінацій. Щоб розпочати роботу, необхідно пройти мінімальну реєстрацію — ввести адресу свого криптогаманця. Крім того, користувачам нараховуються бонуси і за активність, тобто візити на сайт.

Добовий ліміт виконання завдань складає 120 завдань. Виводити зароблені кошти можна щомісяця, а мінімум для виведення - 0.0002 Біткоіна або 20 000 сатошей. Заробити цю суму можна за короткий проміжок часу.

З переваг - зрозумілий інтерфейс, розширений функціонал, надійність та стабільність. З недоліків – відсутність служби підтримки.

FreeBitcoin

FreeBitcoin - один з найвідоміших кранів, які є на ринку близько 10 років і має зареєстрованих користувачів з усього світу. Сервіс є надійним та перевіреним, а можливості для заробітку досягають еквівалента $300 у монетах Біткоіна щогодини. Мінімальна сума для виведення зароблених грошей — $1, а вивести їх можна будь-коли.

Бонуси нараховуються користувачем за участь в елементарних завданнях - іграх або лотереях. Також платформа функціонує за правилами мережевого маркетингу – можна скористатися реферальною програмою та отримувати 50% від заробітку запрошених користувачів.

Для реєстрації необхідно ввести email, пароль та адресу криптогаманця. Крім того, сайт дозволяє налаштувати двофакторну автентифікацію, щоб підвищити рівень безпеки облікового запису.

Cointiply

Cointiply — майданчик для заробітку крипти за здійснення певних дій і виконання різних завдань. Бали користувачі отримують за перегляд відеороликів, участь в іграх, встановлення програм, відвідування онлайн ресурсів, розгадування капчів, комунікацію з іншими користувачами сервісу тощо. Також є система лояльності - додаткова винагорода нараховується за активність, вхід до системи, щоденне користування сервісом з перспективою, а також є непогана партнерська програма.

Мінімальна сума для виведення зароблених монет – 100 000 сатоші, а якщо користувачі зберігають кошти на балансі майданчика, то платформа виплачує комісійні: 5% для 350 000 сатоші.

Трейдинг

Трейдинг цифрових монет — швидше за все, найкраща опція для заробітку Біткоіна. Потенціал можливостей необмежений, заробіток не змусить себе чекати, але шлях цей не з простих. На момент написання (середина листопада 2022 року) щодобово на криптобіржах відбуваються фінансові операції з Біткоіном на $36 млрд.

Переваги трейдингу як способу заробітку крипти — велика кількість доступних для вибору торгових майданчиків, високі кредитні плечі, прозорість ринку, відносна анонімність, високий рівень волатильності, що дозволяє заробляти на динаміці котирувань.

Серед недоліків трейдингу на криптовалютних ринках — обов'язкова наявність стартового капіталу для заробітку біткоіну, велика кількість шахраїв, ризики збитків через відсутність досвіду, сильну нестабільність та інші чинники.

З метою мінімізації ризиків спочатку рекомендується спробувати торгувати на демо-рахунках або укладати угоди з невеликими сумами. А щоб біржова криптоторгівля була успішною, необхідно правильно вибрати надійний майданчик, дотримуватися чіткої стратегії торгівлі та дотримуватися своїх точок входу та виходу.

Ігри

Отримати безкоштовні біткоіни можна за допомогою ігор, які нараховують монети за проходження ігрових рівнів. Доходи на таких ресурсах, звичайно, не такі, як від майнінгу, але невелика кількість криптовалют заробити можна. Ігри доступні в різних жанрах, дозволяють заробити Біткоін за день і зробити це без вкладень, а часто навіть без реєстрації.

Як це працює? Користувач заходить на ресурс, вказує адресу криптогаманця та виводить на нього зароблені коіни.

Вибирати ігри для заробітку криптовалюти слід дуже уважно, оскільки завантаження сумнівної або шахрайської програми може негативно позначитися на гаджеті, а також призвести до втрати доступу до гаманця.

Одними з популярних та перевірених ігрових сервісів, що дозволяють заробити безкоштовні біткоіни, є Blockchain Poker та DLive.

Blockchain Poker

Blockchain Poker - безлімітна гра, яка дозволяє грати на реальні біткоіни. Сервіс не вимагає реєстрації, а новим користувачам надаються безкоштовні Сатоші.

DLive

DLive – перший і найбільший ресурс потокового відео на блокчейні. Майданчик дозволяє стрімерам збирати біткоіни за людей, які приймають  участь в їхніх відеопотоках. Глядачі отримують бонуси за перегляд, спілкування та розповсюдження контенту.

Блоги про криптовалюту

Ще один спосіб заробити на криптовалюті з нуля — писати статті про цифрові активи та отримувати біткоіни за них. Як це працює? Ви проходите верифікацію, готуєте публікації, розміщуєте їх на блог-платформах та отримуєте винагороду. Заробити криптовалюту можна декількома способами: написання матеріалів про блокчейн і криптовалюту, коментування публікацій інших авторів, голосування у спільнотах.

Популярними платформами, які надають авторам винагороду за якісний контент є Steemit, Hive, Read.Cash, Publish0x, Golos.io.

Steemit. Є найбільшим і найвідомішим блокчейн-блогом на сьогоднішній день. Майданчик має свої токени, які можна обміняти на Біткоін та Ефіріум на криптобіржі та вивести у фіатні гроші, а також монету-аналог акцій. Сума винагороди залежить від кількості переглядів матеріалу, позначок «подобається» та коментарів.

Publish0x. Дозволяє заробити монети і авторам контенту, і читачам. Окрім того, бонуси нараховуються за запрошення нових користувачів на майданчик.

Golos.io. За написання статей можна отримати токени GOLOS та GP, а також монету GBG, прив'язану до золота.

Кешбек у біткоінах

Це досить новий спосіб, який дозволяє дуже просто заробити Біткоін з телефону або комп'ютера. Працює за аналогом звичайних кешбеків: частина суми від покупок повертається до цифрових монет. Це можуть бути класичні програми у вигляді спеціального розширення для браузера та облікового запису, в якому потрібно активувати посилання, або платіжні картки, які підтримують кешбек у біткоінах або інших криптовалютах. Після цього Вам нараховуватиметься винагорода за звичайні покупки в інтернеті.

Заробіток BTC у такий спосіб має деякі обмеження. Так, він підійде лише тим, хто робить покупки на іноземних майданчиках чи користується платними зарубіжними сервісами. На українських ресурсах таких кешбеків наразі немає.

Партнерська програма

Як це працює? Все дуже просто. Ви реєструєтеся в реферальній програмі та вказуєте адресу свого криптогаманця, після чого сервіс створює ваше персональне реферальне посилання. Щоб заробити монети, ви повинні просто ділитися цим лінком з іншими користувачами та отримувати винагороду за залучених друзів.

Продаж інтернету

Ще один спосіб отримувати біткоін-бонуси – ділитися своїм інтернетом. Суть методу полягає в тому, що користувач отримує цифрові монети за роздачу власного інтернет-трафіку.

Як це працює? Ви завантажуєте програму на мобільний телефон або ПК і залишаєте її функціонувати у фоновому режимі, поки ви перебуваєте в мережі.

Honeygain

Перший додаток, який надає можливість отримувати безкоштовний Біткоін за продаж інтернету іншим користувачам - Honeygain. Він підключає ваш пристрій до мережі для роздачі інтернет-трафіку, і ви отримуєте бонуси на свій рахунок. Honeygain можна встановити на Windows, MacOS та Android. Мінімальна виплата - $20. Виводити гроші можна на криптогаманець (онлайн, мобільний, десктопний, апаратний, паперовий) або PayPal.

Коли варто купувати Біткоін?

Купівля криптовалюти за гривню або іншу фіатну валюту, як і раніше, є одним із найвигідніших і прибуткових інструментів інвестування. А щоб вкладення були максимально ефективними, придбати цифрові активи необхідно тоді, коли на ринку спостерігається зниження ціни монет. Криптовалюти відрізняються високою волатильністю та нестабільністю курсу, і за кожним падінням неодмінно слідує зростання.

Так, згідно з нинішньою тенденцією та актуальними даними CoinMarketCap зараз можна купити криптовалюту за гривню дуже вигідно. Це зумовлено негативною динамікою на ринку та суттєвим зниженням котирувань цифрових активів, а значить, висока ймовірність добре заробити на різниці ціни вже в найближчому майбутньому.

Якщо ви замислюєтеся про те, щоб придбати Біткоін, то найкращим рішенням з точки зору зручності, безпеки та вигоди для вас стане функціонал онлайн обмінника (наприклад, Changeit, який спеціалізується саме на операціях з гривнею). Ще один варіант, вартий вашої уваги - послуги криптовалютних бірж (наприклад, OKEx або Binance). А обміняти зароблені монети Біткоіна на фіатну валюту ви можете також за допомогою криптообмінника або біржі.

Перспективи та прогнози на 2022 рік

Останнім часом на крипторинку спостерігається негативна динаміка - ринкова капіталізація монет суттєво знижується, а курси цифрових активів продовжують стрімко падати. Незважаючи на те, що у першу половину 2022 року в галузі спостерігаються негативні настрої, це абсолютно точно не говорить про крах.

Неможливо з абсолютною точністю оцінити перспективи криптовалют і зробити довгострокові прогнози, проте таке падіння свідчить лише про те, що в майбутньому на нас чекає не менш стрімке зростання. Це лише питання часу.

Інвестиції в крипту були і залишаються вкрай ризикованими. І інвестори мають бути готові до будь-яких сценаріїв. Але вкладення в цифрові монети абсолютно точно не перестали бути вигідними та перспективними.

А в цій статті ми розповіли, як можна заробляти на Біткоіні навіть без вкладень та без ризиків.

Висновки та підсумки

Незважаючи на те, що класичним способом отримати криптовалюту є її покупка, щоб заробити Bitcoin або інші цифрові монети, не завжди обов'язково ризикувати своїми грошима. Заробіток на майнінгу, проходження ігор за Bitcoin, ведення блогу про криптовалюту, отримання кешбеку в біткоінах, продаж інтернету - одні з багатьох способів почати заробляти біткоіни без ризику і здебільшого навіть без вкладень. Для цього вам знадобиться лише час та терпіння. А ще удача.