Повернутися до новин

Як купити USDT (Tether): актуальна інструкція

Опубліковано: 29.09.2022
Оновлено: 22.04.2024
USDT

USDT (Tether) - безумовно ключовий гравець ринку стейблкоінов - цифрових монет, що відрізняються стабільністю та забезпеченістю. Ці криптовалюти мають величезний попит серед користувачів, трейдерів та інвесторів — вони взяли найкраще зі світу віртуальних та фіатних засобів. Крім того, стейблкоіни також справляються з основними недоліками криптовалют - сильною волатильністю та відсутністю прив'язки до фіату чи інших активів.

Tether (USDT) є цифровим аналогом американського долара — ціна однієї одиниці активу завжди прагне до $1. Цей токен є першим і найпопулярнішим стейблкоїном, посідає перше місце у світі за добовим торговим обсягом, а також стабільно входить до трійки найбільших криптовалют, поступаючись лише незмінним лідерам ринку — Біткоїну та Ефіріуму. Станом на початок квітня 2024 року USDT, як і раніше, лідирує за обсягом добових торгів (з показником $43 млрд) з великим відривом від Біткоїна (з показником $18 млрд), а також посідає третє місце за рівнем ринкової капіталізації ($104 млрд). Розповідаємо, де і як купити Tether у 2024 вигідно та безпечно. Продовжуйте читати, щоб знайти детальну інструкцію купівлі монети через наш сервіс, а також інформацію про найкращі на ринку альтернативні торгові майданчики.

Інструкція покупки USDT через Changeit

Криптообмінник ChangeIt — це найкращі обмінні курси, адекватні комісії, вигідні умови та прозорі алгоритми. Майданчик відрізняється продуманим інтерфейсом, відмінним функціоналом, передовими протоколами безпеки та абсолютним захистом користувачів, грошей, транзакцій. Єдине, що потрібно від вас, — кілька хвилин часу.

Отже, як придбати Tether? Розглянемо покроково процес обміну на ChangeIt.

Крок 1

Переходимо на сторінку покупки та у вікні обміну вказуємо валютну пару та кількість коштів для проведення транзакції, а також вибираємо стандарт Tether – TRC20 або ERC20. Усі витрати вже враховано. Ви бачите на екрані стільки, скільки буде зараховано на ваше сховище. Натискаємо «Обміняти».

Крок 2

Вказуємо адресу гаманця Tether на основі вибраного стандарту (TRC20 або ERC20), куди будуть зараховані токени. Переконайтеся, що адреса не містить специфічних символів. Натискаємо «Продовжити».

Крок 3

Здійснюємо вхід до системи або вводимо персональну інформацію – ім'я, електронну пошту, номер телефону та пароль. Не забудьте підтвердити згоду з правилами використання сервісу та політикою конфіденційності. Обмінник гарантує, що не передаватиме ваш номер телефону та email адресу третім особам. Натискаємо «Продовжити».

Крок 4

Проводимо оплату замовлення. Обов'язково перевірте всю введену інформацію і лише після цього переходьте до оплати через платіжний шлюз. Якщо ви маєте промокод, не забудьте його ввести. Натискаємо «Перейти до оплати». Вибираємо спосіб оплати та переказуємо платіж.

Крок 5

Все готово. Чекайте на успішне проведення фінансової операції. Придбані токени будуть зараховані на вказану вами адресу Tether гаманця в найкоротший термін - час обробки залежить від завантаженості блокчейна.

Де можна купити USDT — добірка альтернативних сервісів

Купити, продати або конвертувати Tether сьогодні можна по-різному — користувачам доступні криптобіржі, онлайн обмінники, офлайн обмінні пункти, телеграм-боти, P2P-платформи та інші сервіси. А найпопулярнішими опціями стабільно залишаються перші дві. Спеціалізовані біржі для повноцінного трейдингу та обмінники для простих і швидких транзакцій є найкращими рішеннями для роботи з USDT, оскільки це зручно, вигідно та безпечно. Наведемо приклади перевірених сервісів для купівлі стейблкоїна Tether, які пропонують хороші умови та надійні алгоритми роботи.

Серед ключових переваг криптобірж при операціях з USDT:

  • велика торговельна функціональність;

  • надійність та серйозність;

  • відносна безпека;

  • велика кількість доступних до роботи валютних пар;

  • розширені можливості для повноцінного трейдингу

Серед сильних сторін обмінників під час роботи з USDT:

  • вигідні умови, хороші курси та низькі комісії;

  • простота, зручність та висока швидкість;

  • прозорі алгоритми роботи;

  • висока безпека транзакцій;

  • анонімність користувача та конфіденційність даних.

Розглянемо найкращі криптовалютні біржі та онлайн обмінники в Україні та світі для роботи зі стейблкоїном Tether.

Binance

Binance — найбільша у світі біржа за обсягом торгів цифровими монетами. Сервіс має понад 150 мільйонів користувачів і пропонує низькі комісії за транзакції (менше ніж 0,1%). На Binance впроваджено передові протоколи безпеки та найкращі гарантії надійності.

Coin24

Coin24 — український обмінник, який присутній на ринку з 2011 року, має понад 50 криптовалют і понад 20 тисяч користувачів. Серед переваг сервісу — варіативність платіжних методів, вигідні умови, висока швидкість, просунута безпека.

OKX

OKX — глобальна інноваційна криптобіржа, яка є другою за величиною та популярністю у світі. Платформа має понад 50 мільйонів клієнтів і підтримує сотні торгових пар. OKX пропонує розширені фінансові послуги та передовий торговий функціонал.

Paxful

Paxful — один із провідних однорангових майданчиків для купівлі, продажу й обміну цифрових монет. Цей P2P-сервіс дозволяє користувачам торгувати безпосередньо одне з одним, забезпечує безплатний гаманець і підтримує понад 300 способів оплати транзакцій.

WhiteBit

WhiteBit — українська криптовалютна біржа, яка є однією з найбільших у Європі. Сервіс обслуговує понад 4 мільйони клієнтів, підтримує понад 350 торгових пар, надає повний набір торгових інструментів і ставить безпеку у пріоритет.

Changelly

Changelly — онлайн обмінник, який дозволяє здійснювати миттєві транзакції з криптою у декілька простих кроків. Сервіс має зрозумілий інтерфейс і зручний мобільний додаток. Changelly підтримує понад 500 криптовалют і не вимагає верифікації.

EXMO

EXMO — одна з найпопулярніших криптобірж у Східній Європі, яка чудово підходить як для досвідчених трейдерів, так і для користувачів-початківців. Сервіс має за мету зробити криптоторгівлю максимально простою та зручною для кожного користувача.

AnyExchange

AnyExchange — український обмінний сервіс, який здійснює обмін крипти та фіату по Україні та світу з 2019 року. Обмінник відрізняється багаторівневим захистом, адекватними комісіями, а також широким функціоналом і різноманітністю підтримуваних обмінних послуг.

Crybex

Crybex — криптовалютний обмінник із головним офісом у Києві, який функціонує у 150+ країнах, має понад 15 партнерів і підтримує понад 20 цифрових монет. Платформа позиціонується як мультисервіс для швидкого та надійного криптообміну в більшості країн.

Dvizh

Dvizh — автоматичний обмінник для цифрових монет і фіатних грошей, який був заснований в Україні, а сьогодні успішно надає послуги з обміну та P2P-угод. Сервіс має широку мережу в Європі, США та Азії, а головний напрямок — індивідуальні замовлення з операцій з фіатом і криптою.

Стандарти Tether

Раніше ми вже проводили докладне порівняння стандартів USDT, а зараз виділимо головні моменти.

Спочатку Tether був заснований на OMNI Layer, а пізніше частина емісії токена була перенесена на інші блокчейни. Сьогодні USDT функціонує на OMNI – у мережі Bitcoin; ERC20 - у мережі Ethereum; TRC20 - у мережі Tron; BEP2 - у мережі Binance; BEP20 - смарт ланцюжок Binance. Найпопулярніші з них – TRC20 та ERC20.

Токени Tether за стандартом TRC20 почали випускатись у 2019 році, а головною відмінністю цієї мережі стали маленькі комісії. Також цей протокол характеризується збільшеною швидкістю здійснення транзакцій та розширеними можливостями у контексті використання монети.

Монети USDT у мережі ERC20 вперше з'явилися у 2018 році, а ключовою відмінністю цього стандарту стала можливість використання токенів у смарт-контрактах та децентралізованих додатках. Транзакції у цій мережі здійснюються швидше, ніж у мережі Біткоін, але блокчейн ERC20 передбачає високі комісії.

Отже, головні відмінності стандартів Tether:

  • блокчейн USDT ERC20 - Ефіріум, а USDT TRC20 функціонує на базі блокчейну Tron;

  • в USDT ERC20 транзакція здійснюється протягом 5-15 хвилин, а USDT TRC20 час обробки часто займає менше хвилини;

  • угоди в мережі USDT TRC20 коштують менше за цент, а комісії в USDT ERC20 можуть становити $6;

  • USDT ERC20 має найвищу безпеку та надійність, а USDT TRC20 характеризується середнім рівнем захищеності.

Способи зберігання USDT

Отже, якщо ви вирішили купити криптовалюту Tether, обов'язковим є відкриття гаманця USDT. Сховище дозволяє здійснювати криптооперації та мати доступ до токенів. Раніше ми вже говорили про те, де зберігати Tether, а зараз нагадаємо головне.

При виборі Tether сховища необхідно враховувати кілька факторів, у тому числі стандарти токенів USDT, оскільки деякі гаманці підтримують лише один стандарт Tether. Крім того, важливо проаналізувати різні типи сховищ, особливості їхньої роботи, переваги та недоліки.

Наш топ криптогаманців для кожного, хто вирішив здійснити покупку USDT:

  • CryptoWallet — безкоштовний мобільний гаманець із власною біржею для токенів USDT ERC20;

  • Tether Wallet – безкоштовний гаманець мобільного типу для зберігання токенів USDT Omni та USDT ERC20 у доларах США;

  • MyEtherWallet - мобільний та настільний гаманець для зберігання Ethereum та USDT ERC20;

  • OmniWallet – безкоштовне веб-сховище без власної біржі для роботи з монетами USDT Omni;

  • Coinomi - мультивалютний гаманець настільного та мобільного типів, який підтримує токени USDT ERC20 та USDT Omni;

  • Binance Wallet – безкоштовне веб та мобільне сховище з власною біржею для роботи з USDT Omni та USDT ERC20;

  • Ledger – зовнішній гаманець Tether апаратного типу, який підтримує понад 1000 криптоактивів, включаючи USDT Omni та ERC20.