Повернутися до новин

USDT гаманці: де і як зберігати Tether

Опубліковано: 15.07.2022
Оновлено: 22.04.2024
USDT

Tether — найвідоміший стейблкоін та третя за популярністю криптовалюта у світі. Монета відрізняється високою стабільністю та низькою волатильністю, її курс завжди залишається в межах співвідношення 1:1 з доларом США.

USDT - це фактично цифрова альтернатива американського долара, яка поєднує в собі все найкраще зі світу віртуальних активів і світу фіатних грошей. Ці особливості, власне, і роблять цю криптовалюту такою популярною серед криптокористувачів, трейдерів та інвесторів по всьому світу. Так, згідно з даними CoinMarketCap, станом на початок квітня 2024 року Tether продовжує лідирувати за рівнем добового торгового обсягу з показником $43 млрд, а також входить до трійки найбільших віртуальних монет із рівнем капіталізації понад $100 млрд.

USDT є популярною, перспективною та вигідною інвестицією. І якщо вас цікавить купівля цієї монети, продовжуйте читати, щоб дізнатися все про її зберігання. У нашій статті - все, що ви повинні знати про Tether гаманець.

Що таке USDT гаманець

Tether гаманець — це частина програмного забезпечення, яке надає користувачам доступ до монет USDT і зберігає дані, необхідні для забезпечення цього доступу.

Кожне сховище має закритий та відкритий ключ, за допомогою яких здійснюється вхід до облікового запису, де зберігаються кошти. Якщо відкритий ключ фактично є номером рахунку і є загальнодоступним, то закритий ключ — це секретна комбінація, яка подібна до пароля і відома тільки власнику гаманця. Обидва ключі реалізовані як комбінації цифр та літер, вони відповідають програмному забезпеченню вашого зашифрованого гаманця.

Надійний Tether гаманець - це перше, про що повинен подбати кожен користувач, який бажає придбати USDT. Критерії його вибору ми й розглянемо далі у статті..

Гарячі та холодні гаманці

Криптогаманці бувають двох типів - гарячі та холодні. Якщо перші перманентно підключені до Інтернету та працюють онлайн, то другі функціонують без підключення до мережі, а доступ до Інтернету потрібний лише для транзакції.

Гаряче зберігання (браузерні, мобільні та десктопні гаманці) підходить для роботи з невеликими обсягами та частими миттєвими транзакціями, а холодне зберігання (паперові та апаратні гаманці) — для тривалого збереження великої кількості монет.

У цій статті ми переважно розглядаємо гарячі гаманці, але також є опис і холодних.

Як вибрати гаманець в залежності від блокчейна

Вибір найкращого сховища для монет USDT залежить від кількох факторів. І перше, що необхідно враховувати, – різні типи токенів Tether. Нещодавно ми проводили порівняння TRC20 та ERC20, і саме ці відмінності між стандартами багато в чому визначають вибір сховища.

Так, найпопулярнішими типами токенів сьогодні є USDT Omni, USDT ERC20 та USDT TRC20.

  • USDT Omni функціонує на блокчейні Bitcoin.

  • USDT ERC20 працює на блокчейні Ethereum.

  • USDT TRC20 заснований на блокчейні Tron.

Таким чином, Tether може розміщуватись у різних мережах, а головне для користувачів – пам'ятати, що деякі гаманці підтримують виключно один тип USDT. Але є й такі сховища, які підтримують одразу декілька криптовалют.

Гаманці Tether

Щоб правильно вибрати криптогаманець для роботи з Tether, необхідно проаналізувати різні типи сховищ, порівняти їх особливості, зіставити переваги та обмеження. Тільки такий підхід дозволить вам прийняти виважене рішення та вибрати справді найкращий гаманець для USDT.

Пропонуємо наш топ Tether сховищ, серед яких ви напевно знайдете найкращий варіант для себе.

Metamask

Metamask - популярний криптовалютний гаманець, відомий широкою підтримкою кількох блокчейнів, включно з Ethereum, Binance Smart Chain і безлічі мереж другого рівня, таких як Arbitrum, Polygon та інших. Метамаск надає користувачам можливість отримувати доступ до сховища через веб-розширення або мобільний додаток, який можна застосовувати для взаємодії з dApps.

Ключові характеристики

  • тип: мобільний, браузерний

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: відсутня

  • підтримувані токени Tether: USDT ERC20, USDT BEP20

Переваги

Metamask - це безпечний і зручний гаманець. Це надійний додаток з відкритим вихідним кодом, простим у використанні користувацьким інтерфейсом і постійною підтримкою клієнтів. Сховище дає клієнтам повний контроль і доступ до своїх коштів на локальних пристроях.

Користувачам не потрібно керувати закритими ключами для кожної транзакції, що істотно спрощує доступ до грошей. Натомість, коли здійснюється платіж, автоматично підписуються всі транзакції та відображається вікно підтвердження.

Метамаск надає широкий функціонал - дає змогу зберігати ключі облікового запису та керувати ними, транслювати транзакції, надсилати й отримувати монети та токени на основі Ethereum, а також безпечно підключатися до децентралізованих додатків. Важливо розуміти, що сховище не підтримує активи, не пов'язані з Ethereum, - наприклад, у Метамаск можна легко додати USDT, але тільки тих стандартів, які працюють із мережею Ethereum або сумісні з нею (USDT ERC20 і USDT BEP20).

Додаток містить інтегрований сервіс для обміну токенами Ethereum шляхом об'єднання декількох децентралізованих бірж для пошуку найкращого обмінного курсу - за це відповідає функція Metamask Swaps.

Крім того, Метамаск зберігає всі криптоактиви і дає змогу взаємодіяти з децентралізованими додатками (dApps) без необхідності використання окремих облікових записів. Він усуває необхідність завантажувати цілі ланцюжки блоків, знижує ризик шкідливого ПЗ і захищає особисту інформацію користувачів.

Ще однією перевагою Metamask є його простота. Програмне забезпечення дуже легко встановити і використовувати. Сховище чудово підходить для новачків, його інтерфейс простий у використанні, гаманець робить управління активами доступнішим.

Недоліки

Хоча Metamask має багато переваг, він уразливий для фішингових атак, які спрямовані на отримання особистої інформації користувачів.

У той час як Metamask та інші додатки, орієнтовані на "Web3", націлені на децентралізацію контролю над особистими даними та підвищення конфіденційності користувачів, критики вказують на потенціал розширення браузера Metamask для витоку інформації в мережі збору даних і веб-трекери як на фундаментальний недолік.

CryptoWallet

CryptoWallet.com — гаманець мобільного типу, створений спільно з BitGo, лідером галузі захисту цифрових активів. Програма дуже проста у використанні, постачається з рядом функцій, включаючи дебетову карту, номер IBAN, підтримку клієнтів та вбудований обмін.

Ключові характеристики

  • тип: мобільний

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: є

  • підтримувані токени Tether: USDT ERC20

Переваги

CryptoWallet був розроблений для вирішення багатьох проблем, з якими стикаються криптокористувачі. Гаманець підходить для зберігання не лише Tether, а й Bitcoin, Ethereum, Litecoin та Ripple; дозволяє обміняти ці активи на біржі у застосунку або купити криптовалюту за фіатні валюти EUR та GBP.

Клієнти отримують цілодобовий доступ до служби підтримки, а також розширені функції безпеки, такі як двофакторна автентифікація, для запобігання атакам та шахрайству.

CryptoWallet сам зберігає ключі, пропонує додаткову безпеку та підтримку власникам крипти.

CryptoWallet дозволяє користувачам замовляти дебетову карту та витрачати Tether та інші монети у будь-якому магазині чи онлайн, вирішуючи величезну проблему, пов'язану із впровадженням цифрових активів. Користувачі можуть оплачувати рахунки в криптовалюті та здійснювати банківські перекази на власний IBAN CryptoWallet та назад.

Недоліки

Як кастодиальне рішення, CryptoWallet сам зберігає ключі та містить дані, необхідні для доступу до засобів. Це говорить про те, що важливо переконатися в наявності жорстких функцій безпеки. Однак партнерство CryptoWallet з BitGo, світовим лідером у сфері зберігання цифрових активів, забезпечує безпеку та збереження грошей.

Tether Wallet

Tether Wallet – це гаманець мобільного типу, розроблений для зберігання коштів у американських доларах. Це, по суті, офіційний гаманець USDT, і він створений спеціально для заощадження токенів USDT.

Ключові характеристики

  • тип: мобільний

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: є

  • підтримувані токени Tether: USDT Omni та USDT ERC20

Переваги

Tether Wallet – офіційний та дуже відомий гаманець для роботи з USDT. Він є надзвичайно простим і зручним у використанні, тому відмінно підходить для користувачів-початківців. Сховище має розширені функції безпеки, включаючи двоетапну автентифікацію, і користувачі можуть обмінювати Tether на різні інші криптоактиви.

Недоліки

У 2017 році гаманець був схильний до злому, що небезпідставно викликало питання в контексті безпеки та надійності. Проте з того часу керівництвом Tether Wallet було вжито суворіших заходів безпеки для захисту грошей клієнтів та мінімізації ймовірності повторних порушень безпеки.

Сховище не можна використовувати для заощадження Біткоіна та інших цифрових активів, а також користувачі не можуть безпосередньо витрачати монети на товари та послуги.

MyEtherWallet

MyEtherWallet - мобільний і десктопний гаманець, що є рішенням з відкритим вихідним кодом, яке можна використовувати для зберігання монет Tether і Ethereum.

Ключевые характеристики

  • тип: мобільний та десктопний

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: відсутня

  • підтримувані токени Tether: USDT ERC20

Переваги

MyEtherWallet простий у використанні, пропонує підтримку апаратних гаманців, таких як Ledger та Trezor, має відкритий вихідний код, який дає користувачам можливість його вільно перевіряти.

Десктопна версія досить безпечна, оскільки кошти зберігаються на пристрої, а не на віддаленому сервері.

Недоліки

Гаманець призначений тільки для токенів ефіру та ERC20, він не підходить для інших монет. Служба підтримки клієнтів недоступна, тому немає співробітників, які могли б допомогти користувачам у разі втрати коштів, проблем з адресою Tether або інших складнощів.

OmniWallet

OmniWallet — веб-гаманець, який використовується для зберігання Tether за протоколом Omni. Сховище має середній рівень зручності та простоти використання, а щоб ним користуватися не потрібно завантажувати будь-яку програму. Веб-платформа розміщена на блокчейні Omni, який є одним із блокчейнів, створених для підтримки USDT.

Ключові характеристики

  • тип: веб

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: відсутня

  • підтримувані токени Tether: USDT Omni

Переваги

OmniWallet – це перевірений та надійний гаманець, який пропонує підтримку Біткоіна та токенів Omni. Сховище дозволяє самостійно керувати власними ключами, що може бути вигідно для деяких користувачів.

Недоліки

Мультивалютна підтримка обмежена, обмін також недоступний. Omni має невелику кількість додаткових функцій. Крім того, інтерфейс користувача відрізняється від інших рішень, що може збити користувачів з пантелику.

Coinomi

Coinomi – мультивалютний гаманець, який підтримує два типи Tether. Це сховище є простим у використанні, реалізовано у десктопній та мобільній версіях. Цей гаманець є, можливо, найкращим рішенням для десктопних комп'ютерів.

Ключові характеристики

  • тип: десктопний та мобільний

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: відсутня

  • підтримувані токени Tether: USDT ERC20 та USDT Omni

Переваги

Coinomi пропонує великий вибір доступних валют та підтримує понад 1000 цифрових активів. Гаманець може бути розміщений на десктопному комп'ютері або мобільному пристрої. Coinomi підтримує обидва основні типи Tether.

Недоліки

Coinomi не підтримує фіатну валюту, а це означає, що неможливо обмінювати криптовалюти один з одним або на фіатну валюту в гаманці. Хоча сховище підходить для різних альткоінів, воно є обмеженим рішенням, коли справа доходить до того, щоб витрачати монети. Неможливо витратити криптовалюту на будь-які товари або послуги за допомогою Coinomi.

Binance Wallet

Binance Wallet — рішення, яке пропонує централізована криптобіржа Binance, що є одним із найпопулярніших і широко використовуваних сервісів на ринку.

Ключові характеристики

  • тип: веб та мобільний

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: є

  • підтримувані токени Tether: USDT Omni та USDT ERC20

Переваги

Біржовий гаманець Binance підтримує кілька видів Tether, а також багато інших криптовалют, доступних на біржі. Сховище має розширені функції безпеки, такі як 2FA.

Недоліки

У Binance Wallet немає опції, що надає користувачам можливість витрачати свої монети на щось, крім інших, криптовалют. Це говорить про обмежену зручність використання. Також немає прив'язки банківських послуг. Інтерфейс користувача також трохи складніший, ніж на аналогічних платформах.

Ledger Nano X

Ledger — апаратний гаманець, який підтримує понад 1000 криптовалютів, одна з яких — Tether. У ролі апаратного рішення Ledger є, мабуть, найкращим зовнішнім сховищем для цифрових монет.

Ключові характеристики

  • тип: апаратний

  • вартість: £109

  • наявність власної біржі: відсутня

  • підтримувані токени Tether: USDT Omni та USDT ERC20

Переваги

Ledger забезпечує чудову безпеку, зберігаючи кошти в холодному сховищі, що означає, що гроші зберігаються в автономному режимі, коли вони не використовуються. Саме апаратні гаманці вважаються найнадійнішими та захищеними.

Недоліки

Налаштування гаманця може бути складним, подальша зручність використання також не є простою. Сховища такого типу скоріше призначені більш просунутих користувачів.

Можливості функціоналу обмежені: відсутній обмін, немає банківських послуг або пов'язаних з ними функцій. Збереження коштів в апаратному гаманці робить їх менш доступними в порівнянні з криптою, що зберігається в гарячих гаманцях онлайн, оскільки потрібен час, щоб підключити пристрій і перевести гроші в мережу для використання. Отже, Ledger не підходить для щоденного використання чи вилову раптових можливостей на криптовалютних ринках.

Crypterium Wallet

Crypterium Wallet – потужний універсальний гаманець, орієнтований на глобальний підхід. Має понад 500 000 користувачів у 180 країнах світу. Crypterium — це сервіс «все в одному», який дозволяє зберігати, купувати, переводити в готівку, обмінювати і витрачати найпопулярніші цифрові активи.

Ключові характеристики

  • тип: мобільний та веб

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: є

  • підтримувані токени Tether:

Переваги

Сховище є кросплатформовим і реалізовано в декількох форматах — мобільний додаток Crypterium доступний як для пристроїв iOS, так і для Android, а нещодавно була запущена веб-версія, яку можна використовувати буквально з будь-якого браузера.

Гаманець Crypterium є універсальним і з точки зору монет, що підтримуються. Він дозволяє працювати не тільки з USDT, але і з багатьма іншими топовими криптовалютами.

Crypterium зберігає частину коштів у холодному сховищі, а всі рахунки на 100% застраховані лідером галузі у сфері депозитарних послуг BitGo. Обліковий запис також захищений трирівневою системою безпеки та протоколом захисту від шахрайства. Програма не зберігає особисті ключі в системі, що унеможливлює крадіжку засобів, навіть якщо пристрій було зламано. Компанія пропонує цілодобовий чат, платформа доступна п'ятьма мовами.

Ощадні рахунки - це унікальна функція Crypterium, за допомогою якої можна отримувати добрі відсотки. Гаманець Crypterium дуже схожий на банківську програму, оскільки він призначений для надання крипто-крипто та крипто-фіатних послуг, які знижують бар'єри для використання цифрових активів у повсякденному житті.

Недоліки

Незважаючи на просунуті функції безпеки, це все ще гарячий гаманець, отже, він піддається загрозам, пов'язаним з онлайн-сховищами. Крім того, Crypterium не дозволяє торгувати анонімно, а кількість монет, що підтримуються, можна назвати обмеженою.

ZenGo

ZenGo - криптовалютний гаманець з відкритим вихідним кодом, призначений для роботи з BTC, ETH, USDT, USDC, MATIC, DOGE, SHIB та іншими монетами. Сховище розроблене у 2018 році та має версії для майданчиків Android та iOS. ZenGo є універсальним інструментом для управління та відстеження портфеля цифрових активів.

Криптогаманець надає легкий доступ до ваших монет, заходи безпеки, що захищають ваші інвестиції від хакерів, і можливість відновлення, якщо щось трапиться з пристроєм. ZenGo пропонує гнучкість гарячого гаманця у поєднанні з деякими найскладнішими заходами безпеки в галузі.

Ключові характеристики

  • тип: мобільний

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: є

  • підтримувані токени Tether: USDT ERC20

Переваги

ZenGo в контексті зберігання Tether пропонує розширений функціонал - перегляд портфеля USDT і відстеження ринку, відправка та отримання монет з іншого гаманця або біржі простим перегортанням або натисканням на головному екрані, покупка USDT безпосередньо на ZenGo декількома способами оплати та валютами прямо в додатку, обмін Tether фіатні валюти, такі як євро, долари США та фунти стерлінгів, купівля Tether за допомогою кредитної картки або банківським переказом, утримання та зберігання криптовалюти, торгівля та обмін USDT на будь-які інші активи, що підтримуються ZenGo.

ZenGo - один з найбезпечніших і найскладніших криптогаманців на ринку, який залишається при цьому максимально простим у використанні. Ключові характеристики сховища - доступність портфоліо, безпека без ключа, повний контроль інвестицій, легке відновлення, цілодобова підтримка у додатку, технологія трифакторної автентифікації, стекінг, лендинг та депозити під відсотки, реферальна програма.

Недоліки

Відсутність підтримки мультипідпису. Не повністю анонімний. Неможливість безпосередньо встановити комп'ютер. Зберігання резервної копії у хмарних сервісах. Підтримка лише англійської мови. Відсутність ваучерів та подарункових карток.

Atomic Wallet

Запущений як Atomic Swap у 2017 році Костянтином Гладичем, генеральним директором та співзасновником Changelly, Atomic Wallet сьогодні підтримує понад 500 криптовалют та має 3 мільйони завантажень. Сховище має власний токен, відомий як Atomic Wallet Token (AWC).

Це безпечна платформа з підвищеною швидкістю, конфіденційністю та анонімністю, яка підходить як для нових користувачів та вкладників, так і для досвідчених трейдерів та інвесторів, які шукають передову безпеку при керуванні різноманітними портфелями активів та пасивному одержанні доходу.

Ключові характеристики

  • тип: програмний та мобільний

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: є

  • підтримувані токени Tether: USDT ERC20 та USDT TRC20

Переваги

Сховище позиціонується як простий у використанні мультиактивний криптогаманець з підвищеною конфіденційністю та безпекою. Atomic Wallet - це програмний гаманець, не пов'язаний із зберіганням, який має настільну та мобільну версії та сумісний з різними операційними системами. Гаманець забезпечує надійні функції безпеки, не зберігає паролі користувачів, дані чи вихідні фрази на серверах. Він добре захищений, оскільки закриті ключі зашифровані і прив'язані до пристрою користувача, а транзакції повністю анонімні - запити KYC не потрібні для основних функцій гаманця. Тільки ви маєте доступ до ваших грошей - гаманець заснований на поширених бібліотеках з відкритим вихідним кодом.

Atomic Wallet має цілодобову службу підтримки, а також пропонує систему винагороди кешбеком, де клієнти можуть отримувати кешбек за кожний обмін або покупку, зроблену у додатку. Минулого року Atomic Wallet оновив та оптимізував функції своєї програми.

Недоліки

Основні слабкі сторони Atomic Wallet пов'язані з тим, що гаманець пропонує порівняно обмежену кількість криптоактивів для покупки, а також сховище не є апаратно-сумісним.

Freewallet

Freewallet — це некастодіальний мультивалютний криптогаманець, який працює з 2016 року і дозволяє купувати, керувати, відправляти, обмінювати та зберігати понад 150 віртуальних валют. З Freewallet користувачі можуть легко купувати крипту за допомогою будь-якої кредитної картки (VISA або Mastercard) та безплатно відправляти монети на інші гаманці. Freewallet підтримує найпопулярніші монети, такі як Bitcoin, Ethereum, Monero, DogeCoin, Tether, Ripple та інші.

Ключові характеристики

  • тип: мобільний і десктопний

  • вартість: free

  • наявність власної біржі: є

  • підтримувані токени Tether: USDT TRC20, USDT ERC20

Переваги

Головна місія Freewallet — спрощення користувальницького криптодосвіду та полегшення доступу до цифрових грошей. Екосистема Freewallet — це спеціальні одновалютні сховища для понад 100 популярних монет (на Android та iOS) та програма для мультивалютного сховища з підтримкою вебінтерфейсу.

Freewallet активно використовується кількома мільйонами клієнтів по всьому світу — це простий, швидкий і безпечний спосіб зберігання криптовалюти в додатку блокчейну. Гаманець дозволяє моніторити курси Біткоїна, Ефіріума, Лайткоїна та понад 150 інших популярних монет і обмінювати їх майже на будь-яку віртуальну валюту.

Користувачі сховища можуть обмінювати крипту прямо у функціоналі програми, робити безплатні транзакції в межах середовища Freewallet, встановлювати багаторівневу безпеку, поповнювати телефон біткоїнами. Гаманець пропонує 4 варіанти комісій за транзакції з біткоїнами на вибір, надаючи швидкі та дешеві альтернативи. А всі транзакції між клієнтами Freewallet миттєві та абсолютно безплатні.

Freewallet використовує передові заходи безпеки — більшість криптовалютних активів на платформі зберігаються в автономному сховищі. Монети користувачів зберігаються у холодному сховищі під захистом передових систем безпеки. Серед функцій безпеки — вхід по відбитку пальця, двофакторна аутентифікація, підтримка PIN-коду, підтвердження через e-mail для кожної транзакції, щоденні та щотижневі обмеження щодо транзакцій.

Серед додаткових переваг — можливість придбання подарункових карток за будь-яку криптовалюту в понад 300 світових брендів, цілодобова підтримка клієнтів, інтерфейс 13 мовами.

Недоліки

Деякі користувачі відзначають, що підтримка клієнтів хоч і активна, але досить сумнівна. Також комісії, які стягуються при здійсненні транзакцій із гаманця, та сама модель оплати є предметом суперечок серед користувачів.

Як поповнити гаманець

Відкриття гаманця USDT може здатися заплутаним, але це не завжди так. Вибравши відповідне сховище та встановивши його (завантаживши програму, встановивши програмне забезпечення або створивши обліковий запис на веб-ресурсі), вам буде доступний весь функціонал гаманця – збереження Tether, торгівля, купівля товарів – можливості використання залежать безпосередньо від обраного сховища.

Так, після проходження відповідних перевірок безпеки, ви автоматично відкриєте свій власний гаманець USDT. Купити токени USDT можна з картковою транзакцією, банківським переказом або обміняючи їх на інші цифрові монети. А придбані монети будуть зараховані на обраний вами криптогаманець Tether.

Що ми маємо?

Гаманець USDT — сховище, що використовується для збереження монети Tether та для роботи з нею. Гаманці бувають декількох типів: це можуть бути як програмні рішення (мобільні, десктопні, Інтернет), так і апаратні пристрої (фізичні гаджети). Всі вони зберігають ключі та містять дані, необхідні для доступу користувачів до монет.

Кращий гаманець USDT - це той, який відповідає вашим конкретним вимогам. Тут варто відштовхуватися і від зручності роботи, і від необхідного переліку доступних монет, і багатьох інших параметрів. Врахуйте, що Tether реалізований у кількох типах, найпопулярнішими серед яких є USDT Omni, USDT ERC20 та USDT TRC20. І далеко не всі сховища дозволяють працювати одразу з усіма типами криптовалюти. Однак є мультивалютні гаманці, які підходять для багатьох цілей і задовольняють безліч запитів.

Головне, що ви шукаєте, — гарний та надійний інструмент, який дозволить безпечно здійснювати криптовалютну торгівлю. Кінець кінцем, найкращий гаманець USDT — це той, який задовольняє ваші торгові потреби. Пам'ятайте, що у вас є нескінченний вибір, тому обов'язково вивчіть якнайбільше варіантів, перш ніж зробити свій вибір.