Повернутися до новин

Хмарний майнінг: актуальна добірка сервісів

Опубліковано: 08.06.2022
Оновлено: 21.09.2022
All

Хмарний майнінг - це універсальний тип криптодобування, який пропонує нові можливості як для досвідчених здобувачів, так і для тих, хто тільки робить перші кроки у сфері. Майнінг криптовалют за допомогою різновидів хмарного майнінгу доступний навіть тим, хто абсолютно не розуміється на технічному боці питання та налаштуванні видобутку.

Заробити криптовалюту за допомогою хмарного майнінгу, продати її через надійний онлайн обмінник і забезпечити таким чином стабільний пасивний дохід може будь-який інвестор.

Що таке хмарний майнінг простими словами

Хмарний майнінг - це пасивний видобуток децентралізованих блокчейн-активів (криптовалютних монет та криптовалютних токенів) за допомогою віддаленого обладнання (комп'ютерного заліза), яке належить іншій компанії, людині, організації.

Залежно від типу хмарного майнінгу з метою отримання криптовалютного доходу можна:

  • взяти в оренду вже готову ферму, майнінг криптовалюти на якій повністю налаштований, але коригується;

  • взяти в оренду потужності, але самостійно займатися їх налаштуванням, переналаштуванням та повним контролем усіх процесів видобутку;

  • взяти в оренду обчислювальні потужності із заздалегідь обумовленим доходом у криптовалюті наприкінці договірного періоду (за своєю суттю це контракт на право отримання прибутку з певної кількості обчислювальної потужності за встановлений термін).

Перший варіант — дещо середнє відносно досвідчених користувачів. Другий підійде виключно для професіоналів з досвідом і знаннями. Останній — те, що потрібно для тих, хто хоче зайнятися здобуттям, але абсолютно не підкований з технічного боку питання майнінгу криптовалют.

8 сервісів для хмарного майнінгу

У мережі можна знайти безліч сайтів, що пропонують цей тип криптодобування. Ми зібрали найкращі сервіси хмарного майнінгу в невеликий список, який дозволить підібрати щось, що підходить конкретно під ваші завдання, гаманець та можливості.

  • Hashmart

Hashmart - сервіс хмарного майнінгу, заточений під оренду потужностей обладнання на серверах цієї компанії. Користувачу пропонується придбати певну кількість хешрейту за контрактом з наступними виплатами у вигляді BTC або ETH.

Плюси Hashmart: вигідне розташування (Сибір із холодним кліматом), низький поріг входу (від 52.4 USD за 12-місячну оренду), щодобові виплати доходу, вивід від 0,01 BTC.

Недоліки: термінові контракти починаються від 12-місячного договору, немає більш коротких та доступних за ціною договорів для повних новачків із мінімальним гаманцем.

  • HashShiny

HashShiny - сервіс хмарного майнінгу з серверами в М'янмі та Казахстані. З його допомогою можна купувати контракти на безліч криптовалют, серед яких особливо популярні: Біткоін, Ефіріум, Деш, Лайткоін та інші. HashShiny має зручний мобільний застосунок, через який можна керувати власним акаунтом і договорами в ньому.

Плюси: наявність тестового періоду, низький поріг входу (від 0.8 USD), хороша репутація та наявність мобільного застосунку.

Мінуси: щоденна комісія за обслуговування, мінімальний контракт – 2 роки, є комісія на вивід.

  • ECOS

Ecos - сервіс хмарного майнінгу, який одночасно є майданчиком для криптоінвестування. З його допомогою доступний видобуток виключно монети Біткоін.

Плюси ECOS: для великих клієнтів (від 5000 USD інвестицій) є вигідніші умови, всередині сервісу є свій криптогаманець, обмінник, інші інвестиційні можливості.

Мінуси ECOS: додаткова плата за обслуговування контракту.

  • Genesis Mining

Genesis Mining - сервіс хмарного майнінгу з довгою історією (існує з 2013 року). Пропонує два типи контракту. Можна придбати як пакетний хешрейт так і вказати необхідну кількість обчислювальної потужності самостійно. Мінімальний поріг входу – від 525 USD.

Плюси Genesis Mining: розташування (холодна Ісландія), відсутні комісії за обслуговування, непогана репутація, стаж роботи, понад 2 млн. постійних клієнтів.

Мінуси Genesis Mining: високий фінансовий поріг входу, лише довгострокові контракти на 1-2 роки.

  • IQ Mining

IQ Mining — сервіс хмарного майнінгу з молодою історією діяльності. Майданчик дозволяє займатися видобутком таких монет, як: Біткоін, Біткоін Кеш, USDT, Ефіріум. Дата-центри компанії розташовані по всьому світу: від Канади та Ісландії до Китаю з Росією.

Плюси IQ Mining: відносно невеликий поріг входу 132 долари, щоденні зарахування доходу на баланс, виведення від 10 доларів.

Мінуси IQ Mining: тривалі контракти (від 1 до 5 років), щоденна комісія на обслуговування, індивідуальні (вигідніші) умови співпраці починаються тільки від контракту на суму в 100 000 доларів.

  • Shamining

Shamining - сервіс хмарного майнінгу з британським керівництвом. Його потужності розподілені між трьома країнами: США, Великою Британією та Південно-Африканською Республікою. Shamining - один з небагатьох сервісів, що функціонує на повністю "зеленій" сонячній енергії.

Плюси Shamining: середній вхідний цінник (від 250 доларів), низький поріг виведення (від 0.001 Біткоіна), плата за обслуговування одноразова та включена у вартість договору.

Мінуси Shaming: вигідні індивідуальні умови доступні лише від 100 тисяч доларів вкладень.

  • BeMine

BeMine - сервіс хмарного майнінгу, який орієнтується у своєму бізнесі на клієнтів із країн СНД. Його обчислювальні потужності функціонують у РФ і Казахстані, забезпечуючи загалом понад 70 тисяч TH/s обчислювальної потужності. Видобувати за допомогою BeMine можна лише Біткоін.

Плюси BeMine: доступні цінники для регіону СНД (мінімальний — 50 USD), наявність нативного токена проекту, вкладення якого дозволяє заощадити на оренді обчислювальної потужності, вивід від 0.005 Біткоіна.

Мінуси BeMine: є комісія за обслуговування (прив'язана до вартості електрики) та комісія на виведення (від 3% до 7% суми).

  • Cryptouniverse

Cryptouniverse - сервіс хмарного майнінгу, який входить до найбільших майданчиків на території Росії та країн СНД. Окрім послуг з оренди обчислювальних потужностей пропонує допомогу у закупівлі АСІК-обладнання. Для видобутку доступні дві монети: Біткоін та Лайткоін. Загальна обчислювальна потужність сервісу знаходиться на позначці близько 320 тис. TH/s.

Плюси Cryptouniverse: наявність коротких договорів оренди (90 днів), є 30-денний тестовий період, поріг виведення – від 0.005 Біткоінів або 0.01 Лайткоінів, відсутність комісій за виведення коштів із проекту.

Мінуси Cryptouniverse: часто потужності забиті на 100% і доводиться чекати, щоб з'явилася можливість орендувати звільнені чи додані потужності.

Як працюють ферми для хмарного майнінгу

За своєю сутністю ферми для хмарного майнінгу – це звичайні ферми, які були запущені та фізично обслуговуються спеціалізованими працівниками. Компанії, які пропонують хмарний видобуток, попередньо вкладаються у купівлю сотень одиниць обладнання, налаштовують їх та починають видобуток. А далі:

  • пропонують своїм користувачам оренду обчислювальної потужності або віддалену оренду вже налаштованого/не налаштованого обладнання (яке користувач може налаштувати та використовувати на свій розсуд через спеціальний веб-інтерфейс);

  • укладають договір за потрібним типом домовленостей;

  • виконують його умови.

У переважній більшості випадків інвестор просто купує обчислювальну потужність із певним рівнем доходу. Тобто користувач сервісу хмарного майнінгу стає одним з інвесторів великої ферми, яка працює в якомусь куточку світу, і просто отримує за це частину доходу.

При цьому він:

  • абсолютно пасивний у своїй співпраці з компанією;

  • не займається обслуговуванням та налаштуванням;

  • не турбується про будь-які можливі проблеми;

  • просто отримує дохід, що обумовлений у договорі оренди потужностей.

У свою чергу, фізичне обладнання хмарної ферми для майнінгу займається класичним видобутком криптовалют під керівництвом компанії, як і будь-які інші майнінг-ферми по всьому світу.

Переваги і недоліки

Майнінг криптовалют за допомогою хмарних сервісів має як очевидні переваги, так і недоліки. Перших більше, але й другі мають свою вагу.

Серед переваг особливо виділяються:

  1. Відсутність вимог до знань та досвіду інвестора-добувача.

  2. Відсутність необхідності вкладати величезні гроші у закупівлю обладнання.

  3. Відсутність тимчасових витрат за налаштування, підтримання потрібних умов, ремонт, інші постійні операційні дії.

  4. Повна пасивність заробітку.

  5. Відсутність будь-яких додаткових витрат.

  6. Наявність можливості добувати максимально різні криптовалюти на одному сервісі чи кількох.

Серед недоліків варто виділити:

  1. Велика кількість шахрайських проектів, на які можна легко потрапити, якщо не займатися серйозною перевіркою.

  2. Відсутність деталізованих даних з видобутку (сервіс може трохи мухлювати).

  3. Безліч підводних каменів у договорах, які можуть призвести до прибутків, що знаходяться набагато нижче за очікувані.

  4. Імовірність відходу в мінус через волатильність курсу криптовалют (якщо вкладатися у видобуток не криптовалютою, а фіатом).

  5. Досить повільна окупність - потрібно бути готовим до тривалого очікування.

  6. Повна відсутність фізичних активів, як у випадку із запуском власної ферми, коли навіть якщо закінчити майнінг, техніка залишиться з вами (і її можна буде продати).

Чому хмарний майнінг став популярним.

Популярність хмарного майнінгу криптовалют обумовлена кількома основними причинами. Нижче ми пройдемося по кожній із них.

Безпека

Безпека — більшість надійних сервісів для хмарного майнінгу криптовалют є легальними юридично зареєстрованими компаніями, які суворо дотримуються законів та контролюються регуляторами.

Ефективність

Ефективність — користувач одразу отримує доступ до заробітку на максимально актуальних фермах, які рідко доступні звичайним соло-майнерам.

Простота

Простота та доступність будь-кому, хто має мінімальний фінансовий портфель — не потрібно накопичувати величезну суму грошей, купувати техніку, налаштовувати її, стежити за нею.

Варіативність

Варіативність - в інтернеті вже зараз доступні десятки перевірених користувачами та часом компаній, послугами яких можна скористатися без побоювань (залишається тільки вибирати ті, що найбільш підходять саме вам).

Типи хмарного майнінгу

Якщо брати до уваги те, як саме укладається договір, якого обладнання він стосується і як це обладнання можна використовувати, хмарний майнінг можна поділити на три різні підвиди. Нижче ми коротко розберемо кожен із них.

Оренда потужності

Оренда потужності (найпоширеніший, доступний і безпроблемний) - користувач укладає з сервісом договір не на обладнання, а на оренду його потужності. Він не має можливості якось використовувати ферму або налаштовувати її.

У конкретному випадку такий договір означає те, що клієнт сервісу отримує можливість:

  • придбати певний обсяг потужності видобутку;

    укласти договір про придбання на чітко обумовлений термін;

    регулярно (зазвичай навіть щодня) отримувати дохід у вигляді обсягу криптовалюти, що відповідає оплаченому обсягу потужності (з можливими відрахуваннями комісій за обслуговування, виведення та інше).

Хостинг

Хостинг - вид договору, при якому клієнт сервісу з хмарного майнінгу криптовалют бере в оренду вже готову та налаштовану ферму. При цьому він отримує можливість стежити за роботою цієї ферми та виводити кошти безпосередньо на особистий гаманець, оминаючи сайт сервісу.

Віртуальний хостинг

Віртуальний хостинг - це вид хмарного видобутку за допомогою покупки доступу до "чистої" ферми. Користувач отримує можливість самостійного налаштування ПЗ з нуля та повністю контролює весь процес видобутку. І тут у сервісу залишається лише обов'язок підтримки відповідних умов фізичної ферми та її всіляке обслуговування.

Висновки

Хмарний майнінг - це майнінг майбутнього, видобуток криптовалют для всіх, а не тільки для "обраних" спеціалістів-програмістів та техніків. З його допомогою придбати свої перші реально здобуті, а не набуті криптоактиви можуть усі, хто цього хоче. Він знижує поріг входу до майнінгу до надзвичайно низьких показників, роблячи його відкритим, як ніколи раніше.

І, що важливо, за достатніх вкладень, на доходи з пасивного хмарного майнінгу реально можна жити. Поріг виведення грошей із сервісів низький, тому знімати монети можна хоч кожні кілька днів, та за допомогою онлайн обмінників швидко обмінювати їх на класичні гроші.