Повернутися до новин

Заробляємо на обміні криптовалюти: гайд на 2022

Опубліковано: 14.01.2021
Оновлено: 01.09.2022
Other

Досвід останніх років показує, що вкладення в цифрові монети можуть принести колосальний прибуток. Але якщо раніше заробити на обміні криптовалюти можна було завдяки фарту і везінню, то зараз все частіше першість за глибоким аналізом, прокачаними скілами, багатим досвідом. І в 2021 році ця тенденція збережеться.

Сьогодні криптовалюта інтегрована в основні комерційні і фінансові системи, а її інноваційний характер означає, що ви можете отримувати і примножувати прибуток новими способами. Як показує практика, існує досить багато варіантів заробити на криптовалюті та зробити це безпечно, ефективно, законно, а часом навіть без вкладень. Bitcoin і Ethereum - одні з найбільш швидкозростаючих цифрових активів, висока волатильність ринків пропонує безмежні можливості, а потенційний прибуток - колосальний.

Так чи можна заробити на криптовалюта? Як інвестувати в цифрові активи, щоб отримувати дохід? Як заробити на різниці курсів з мінімальними ризиками і максимальним прибутком?

Читайте в нашому матеріалі.

Статистика та актуальність у цифрах. Дані на Січень 2022

У новому році продовжується тенденція на зниження, що почалася наприкінці минулого. Так, у першій половині січня 2022 року курс Біткоіна демонструє негативну динаміку. Почався рік для монети з позначки $46 тис., а станом на 14 січня вартість активу становить $42 тис. Мінімальне значення за першу половину січня — $40 тис., максимальне — $47 тис. Незважаючи на це, криптовалюта має всі шанси повернути втрачені позиції вже в найкоротші терміни.

Курс Ефіріуму минулого року розвивається за аналогічним сценарієм. Вартість монети взяла курс на зниження наприкінці 2021-го, а 2022-й розпочався для криптовалюти з рівня $3600. До середини січня актив подешевшав ще сильніше – станом на 14 січня ціна Ефіріуму становить $3200. Мінімальне значення за першу половину місяця – $2900, максимальне – $3800.

Негативна динаміка та курс на зниження спостерігаються і загалом на крипторинку. Так, загальна капіталізація Біткоїна станом на середину січня 2022 року становить $800 млрд. Для порівняння: наприкінці минулого року показник досягав майже $1 трлн.

Така ж картина спостерігається і з Ефіріумом: ринкова капіталізація монети на момент написання (14 січня) становить $380 млрд. А ще минулого місяця рівень капіталізації сягав майже $500 млрд.

Заробіток безпосередньо на обміні: інструкція до дії.

Одна з ключових особливостей криптовалютного ринку - волатильність, а основа прибутку на обміні криптовалюта - спред, тобто різниця між купівлею і продажем. Це добре всім відома історія про принцип роботи традиційних обмінних пунктів: заниження вартості покупки і завищення вартості продажу. У кріптосвіті все працює точно так само, але з однією відмінністю: на ринку представлені безліч платформ, які дозволяють кожному отримувати прибуток від операцій з ефіром і заробіток на обміні біткоїнів. З переваг: відсутність посередників, прозорість та безпека.

  1. Зареєструйтесь на сервісі. Введіть свої дані (ім'я, телефон, email).

  2. Виберіть необхідну валютну пару.

  3. Введіть суму.

  4. Перевірте введені параметри, ознайомтеся з правилами використання сайту і політикою конфіденційності, підтвердіть операцію.

Враховуйте, що курс біткоіни, ефіру або будь-яка інша криптовалюта не є стабільною протягом дня. А це означає, що маючи певні знання та навички, ви можете заробити не тільки на самому обміні біткоіни, але і на різниці курсу, його зростання та падіння. Кожен день ви можете укладати кілька угод, виходячи при цьому на постійний і хороший заробіток на обміні криптовалюти. І наостанок - поради від наших експертів.

  1. Не використовуйте прямий обмін..

  2. Зіставляйте курси валют на різних майданчиках..

  3. Ретельно перевіряйте репутацію майданчика перед обміном.

  4. Завжди перевіряйте адресу відправки.

  5. Рахуйте прибуток з урахуванням комісії.

  6. Ніколи не поспішайте.

Альтернативні способи заробітку на криптовалюті

Здійснити обмін монет — безумовно найпопулярніший і один із найкращих варіантів заробітку на цифрових активах. Проте отримувати прибуток від роботи із криптовалютами можна й по-іншому.

Розглянемо 12 не менш цікавих способів, окрім заробітку на обміні Біткоіна та інших криптовалют.

Трейдинг

Торгівля на біржі криптовалюти - один з основних способів отримати прибуток на цьому ринку сьогодні. Основне завдання залишається очевидним: купувати якомога дешевше, чекати підвищення ціни, продавати дорожче і отримувати дохід. Але головна проблема полягає в тому, що точно передбачити рух курсу складно. Саме тому трейдинг вважається високоризиковим методом. Цей спосіб заробітку вимагає хороших знань в сфері аналітики ринку і управління ризиками, а також необхідні витримка та терпіння. Трейдинг підходить тільки професіоналам, а новачки ризикують просто злити свій бюджет.

Реферальні програми

Практично кожний криптовалютний майданчик пропонує партнерську програму. Стати учасником такої дуже просто - потрібно залучити користувачів на платформу і отримувати відсотки, бонуси, знижки, коїни. Виходить, реферальна програма - це співробітництво між фірмою і реферером, при якому перша платить другому за те, що він запрошує нових учасників (рефералів). Таке партнерське співробітництво на криптобіржах дозволяє виходити на непоганий пасивний дохід, і підходить такий спосіб заробити на криптовалюта тим, хто не хоче ризикувати з великими вкладеннями.

Інвестування

Або "ходл". Це альтернатива трейдингу, спрямована на укладення довгострокових угод. Цей метод заробити криптовалюту відмінно показує себе серед новачків, так як для цього не потрібні якісь серйозні знання чи вміння. Але і перспектив тут менше, ніж у вищезгаданій торгівлі. З будь-якими інвестиціями потрібно бути вкрай обережним. Дуже часто інвестор не виходить на дохід в силу істотної нестабільності курсу крипто активів. Тут важливо вибрати правильний час для покупки валюти, щоб в перспективі закрити угоду вигідно.

Майнинг

Про майнинг, мабуть, не чув тільки ледачий. Це дуже популярний спосіб заробітку на криптовалюті, який являє собою процес видобутку блоків в мережі криптовалюти, за який користувачі (Майнер) отримують винагороду (монети).

Тільки ось видобуток біткоїна навряд чи підійде для новачків. Він, як правило, вигідний і ефективний для великих компаній. Добувати цифрову валюту слушно тільки в тих випадках, якщо вам не доведеться віддавати більшу їх частину для погашення операційних потреб. Більш того, в нинішніх умовах цей метод все частіше представляє собою розорення, перш за все, в силу високої вартості необхідного обладнання. Отже, ми б не радили розглядати майнинг як варіант надуспішного методу заробітку на цифрових монетах.

Хмарний майнинг

Як ми вже зрозуміли, для заробітку на криптовалюти шляхом майнинг необхідний значний стартовий капітал. Хмарний майнинг - вирішення проблеми. Він дозволяє почати заробляти на видобутку коїнів практично без вкладень. Що це означає? Фактично, хмарний майнинг являє собою видобуток цифрової валюти шляхом дистанційного конекту до обладнання зі значно меншими інвестиціями. Це можуть бути ферми відеокарт або асики, власники яких фактично здають техніку в оренду. На хмарному майнингу можна вийти на дохід. І потрібні для цього, як правило, тільки комп'ютер та інтернет. Окупність і розмір заробітку залежить від умов співпраці з постачальником, зростання курсу і інших чинників.

Стекінг

Щоб добувати криптовалюту, аж ніяк не обов'язково купувати асик або стежити за фермами. Часом досить просто зберігати коїни, які працюють на стратегії PoS, і отримувати пасивний прибуток. Стекінг - це аналог Майнинг, метод видобутку коїнів, але без ферм та Асика. Монети зберігаються в гаманці користувача і приносять йому пасивний дохід. Стекінг пропонує порівняно високий рівень заробітку. А залежить він від рахунку, ставки і, зрозуміло, від удачі. Чим більше баланс - тим вищий заробіток. Головний і серйозной мінус - ризикованість. Вартість криптовалюти може впасти, і в довгостроковій перспективі стекінг, на жаль, ризикує стати збитковим.

Майнинг на смартфоні

Скажемо відразу: Майнинг на телефоні - не найкраща ідея. Магазини додатків пропонують методи швидкого і легкого заробітку, але жоден з них не принесе вам реального доходу. Як правило, при майнингу на смартфоні ніякого добування криптовалюти не відбувається, а значить ні про яку прибутку можна і зовсім не говорити. Чи можна заробити на криптовалюті цим способом? Ні.

ICO і IEO

Пік популярності ICO залишився позаду: комусь ці проекти принесли величезні збитки, а хтось добре на них заробив. На зміну ICO прийшла альтернатива - IEO. Відмінність між ними в тому, що не творці проектів шукають вкладників, а біржа вибирає команди і просуває їх коїни серед своїх користувачів. Мабуть, головний плюс, що ніхто з вкладників не буде обдурений - кожен дочекається появи своїх коїнів.

Арбітраж

Що це означає? Ви купуєте цифрову монету на одній біржі криптовалюти, а потім продаєте її на іншу. Вартість валюти на двох платформах, зрозуміло, повинна відрізнятися. Застосовувати цю стратегію добре на стабільному ринку, найкраще - під час бічного тренду. Зміни цін будуть мінімальними, а значить вплив на фінальний заробіток - несуттєвим. Але, чесно кажучи, успішний криптовалютний арбітраж - це скоріше рідкість, на якій ви навряд чи зможете швидко розбагатіти.

Інвестиції “Buy & hold”

Одна з популярних і працюючих стратегій - так звана "купи і тримай". Вона являє собою дуже простий, але дуже ефективний метод інвестицій. Головне тут - відповідально підійти до вибору активу. Як це працює? Покрокова інструкція: інвестор знаходить недооцінені активи, набуває їх і чекає, поки їх вартість зросте. З недоліків:

  • ймовірність тривалого очікування зростання ціни активу - воно може розтягнутися на довгі роки;

  • необхідність придбання декількох різних активів з метою зменшення ризиків втрати коштів або пом'якшення фінансових збитків - при падінні ціни одного, зростає вартість іншого.

Вкладення у розвиток

Цей спосіб, на відміну від інших, не вимагає від користувачів жодних фінансових вкладень. Він дозволяє кожному заробити на криптовалюті за допомогою власної праці та певних зусиль. Як це працює? Багато блокчейн розвивають свою спільноту через систему Governance. Сенс полягає в тому, що учасники проекту можуть робити певний внесок у розвиток технології та пропонувати нові рішення. За виконання корисної роботи для розвитку платформи користувачі отримують винагороду – монети цього блокчейну. Як правило, це реалізується на конкурсній основі.

Створення власного обмінника криптовалюти

Цей метод пропонує користувачам "білий" прибуток з біржі шляхом отримання комісії, яку ви (як власник обмінника криптовалюти) будете утримувати з користувачів за проведення операцій через вашу систему. Так, ваш заробіток - відсоток з комісійних зборів, помножений на торговий оборот. До речі, більшість бірж беруть комісію ще й за виведення коштів. Недоліки цього методу полягають в наступному:

  • трудомісткість процесу;

  • тонкощі правової точки зору бізнесу;

  • необхідність наявності певних знань;

  • вкладення стартового капіталу;

  • ризикованість.

Головна перевага створення власного сервісу обміну віртуальних грошей - хороший заробіток на обміні криптовалюти. Але ось розрахувати потенційний дохід дуже складно.

Отже, що ми маємо?

Прибутковість та успішність інвестицій залежать від багатьох факторів – обсягу знань, рівня навичок, обраної стратегії. Розробляйте свою схему заробітку на обміні криптовалют, спираючись на статистику, власні знання, аналітичні дослідження, прогнози та думки експертів. Але не забувайте і про те, що найчастіше вирішальним фактором є проста удача. Вкладення у волатильні активи – це ризик. Але у ваших силах звести його до мінімуму.