Повернутися до новин

Експертна думка: Куди рухається курс на біткоін і які альткоіни заслуговують уваги

Опубліковано: 15.04.2020
Оновлено: 01.09.2022
Ethereum

За інформацією видання РБК Кріпто на 13 квітня 2020 року, курс Bitcoin знову опустився нижче за позначку в $ 7000. В цілому ж першу половину квітня криптовалюта безуспішно намагалася вийти з даної цінової зони кілька разів. На сьогодні актив оцінюється в $ 6750, тобто продовжує дешевшати і далі. Такий стан справ торкнувся всіх альткоінов по капіталізації, що входять в топ-25, хіба що це обійшло Binance Coin (+ 5% у вартості) і Chainlink (+ 3% вартості).

Яка ситуація на ринку

На кріпторинку простежується зниження вже протягом трьох днів, експерти поки не можуть точно сказати з чим це пов'язано. За словами Олексія Кирієнка, керуючого партнера компанії Exante, це може мати зв'язок з основними факторами, або ж з мінімальними виправленнями після досягнутих максимальних відміток в середині тижня. Не секрет, що великі вихідні, а також закриття банків чинять негативний вплив на зміну курсу криптовалюти в більшості країн.

Ймовірною причиною припинення зростання може бути і процес стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів, що вплинуло в свою чергу і на збільшення фондових індексів. Протистояння в сфері нафтопродуктів трохи заспокоїлося і у інвесторів знову з'явилося бажання ризикувати. Багато хто продовив активно переводити свої капітали в акції, навіть ті, хто відноситься до криптовалюти як до досить нестабільного вкладення. Тому, за словами Кирієнко, біткоїни і знаходиться на рівні $ 7000, не проявляючи явно виражену динаміку в цілому.

Биткоин

Починаючи з 10 квітня загальна капіталізація ринку криптовалюти зменшилася до $ 192 млрд. Всьому винна активізація безробіття, що росте швидкими темпами, як і занепокоєння за економічну ситуацію в світі. Люди починають піддаватися паніці і купувати тільки найнеобхідніші речі. Вочевидь, що криптовалюта не входить в цей список.

При цьому, долар продовжує девальвувати, що сприяє збільшенню інтересу до криптовалюти. Як результат, зниження незабаром сповільниться, а загальний тренд залишається все ж позитивним.

Імовірність повторного зниження

На думку Віктора Першикова, провідного аналітика компанії 8848 Invest, поясненням зменшення капіталізації криптовалютного ринку служить відсутність позитивних змін, які підтримали б ці активи. У березні, коли стався обвал BTC, учасники ринку розраховували на швидке відновлення, проте це поки так і не сталося. Першиков вважає, що в зв'язку з тим, що вартість у самих капіталізованих криптовалют не повернула втрачені позиції в березні, інвестори вважають за краще орієнтуватися на подальше падіння активів, тим самим збуваючи валюти і маркери.

Аналітик вважає, що вартість кріптоактивів може знизитися ще на 5-10 відсотків. Але таке зниження варто розглядати скоріше, як можливість для покупки криптовалюти, адже проблем на ринку або підстав для чергового падіння поки не передбачається.

Сьогоднішнє зростання коригує минуле падіння.

Експерти стверджують, що зростання вартості на криптовалюти слід називати корекцією до падіння в транзакціях від 7-13 березня. В цей час біткоїн і не відходив від фондових індексів (DAX і S & P500), а до вихідних ринки Європи і США закрилися в зв'язку з пасхальними святами, і після BTC був поза контролем. Зараз же йде низпадаюча корекція після старань пройти рубіж $ 7500, який не вдався. Отже, з'явилися ризики щодо подальшого зниження на 15-20% протягом наступних кількох днів. При цьому ціна все ще не покинула зону спадної тенденції. Ціна ж йде по легкому шляху, і будь-які спроби змінити тренди поки безуспішні.

Альткоїни - на що звернути увагу

За словами Олексія Кирієнка, в тренді BAT, Monero, Dash, Tezos, Chainlink. Щодо останніх трьох - на тлі ринку їх зростання триває з початку року, і криза цьому не перешкода. За тиждень вони додали в ціні цілих 20-30%. Відомо, що Monero і Dash - анонімні монети, таким чином протистояння з готівкою сприятиме збільшенню попиту на них. А токен BAT має величезний потенціал в умовах швидко зростаючої популярності браузера Brave.

Альткоины

У цьому місяці, на думку Віктора Першикова пріоритет у придбанні активів слід віддавати токенам блокчейн-платформ, особливо китайських, наприклад, TRON, EOS і NEO. Крім цього, монетам кріптобірж, таким як Binance Coin, Huobi Token і KuCoin Shares. Такий вибір пояснюється тим, що в основному торговельні майданчики продемонстрували значну відмовостійкість і чудову ліквідність, а це вказує на постійний приплив трейдерів і нових інвестицій.

Китайські блокчен-платформи користуються попитом навіть незважаючи на ситуацію з BTC або з якоюсь іншою криптовалютою. Адже цікаві вони завдяки розвитку технологій в своїх рішеннях.

Можливі ризики і поради

За великим рахунком, більшість експертів сходиться на думці, що звертати увагу варто на такі монети, як:

  • Ethereum;

  • XRP;

  • Litecoin;

  • EOS;

  • Binance Coin (що входять в топ-10 капіталізації);

  • Bitcoin Cash;

  • Huobi Token.

Найближчим часом ринок криптовалют може як опуститися ще нижче, так і стабілізуватися. У будь-якому випадку, цифрова валюта була і залишається ризикованим активом. Адже ніхто не може гарантувати збільшення або зниження їх вартості.