Повернутися до новин

На ринку криптовалют продовжуються падіння: підсумки за серпень

Опубліковано: 03.09.2022
Аналітика

За результатами минулого місяця біткоін втратив у ціні близько 14,8%, інші ключові валюти крипторинку вслід за біткоіном також продовжили цю тенденцію. Minfin.com.ua в тандемі з крипто-обмінником Changeit підбило підсумки роботи криптовалютного ринку за останній місяць літа. На початку серпня найпопулярніший гравець крипторинку - біткоін коштував приблизно $23,7 тис., а наприкінці  місяця його ціна впала до $20,2 тис. Слід зауважити, що протягом серпня провідна криптовалюта була досить мінливою: найменша вартість монети становила $19,6 тис., найбільша — $25,1 тис.

Стосовно інших основних криптовалют,то вони так само зазнали значних втрат в вартості до кінця місяця. Друга за популярністю криптовалюта Ethereum впала в ціні на 8,55% з $1696 до $1551.

Якщо не брати до уваги стейблкоіни з досить низькою волатильністю, то третя за обсягом криптомонета Binance Coin здешевшала із $288 до $278 – тобто на 3,5%.

Причини зниження вартості

Передбачувано, що здешевлення криптовалюти в минулому місяці було спровоковано підвищенням ключових процентних ставок Федеральною резервною системою та рештою великими центральними банками по всьому світу.

В серпні вкотре змогли побачити зв’язок між вартістю ключових криптомонет та акціями технологічних компаній. За підсумками місяця головний технологічний індекс NASDAQ впав на 4,6%. Виходячи з цього, треба відмітити, що активи зазнали коливань в ціні практично в один і той самий період, оскільки однаково залежні від політики регулятора.

На тлі високої інфляції (зниження платоспроможності населення досягло рівня 8,5% у США та 9,1% в Єврозоні) — регулятори продовжуватимуть підвищувати процентні ставки, що приводить до відтоку капіталу із ризикових активів, зокрема і криптовалют.

 «Кити» починають скуповувати криптовалюту

За підсумками минулого місяця частка біткоінів на біржах впала з 12% до 9%. З  цього приводу дав коментар Мадс Еберхардт – міжнародний бізнес та криптоаналітик, швидше за все, це означає, що левову частку біткоінів скупили більш досвідчені і заможні власники криптовалюти, намагаючись тримати активи поза біржами. Говорячи іншими словами роздрібні інвестори частіше збували монети, а «кити» в свою чергу навпаки скуповували біткоін.

Зі стрімким підвищенням вартості Ethereum у середині серпня його частка на біржах трохи зросла — до 14%. Варто відмітити, що монета коштувала майже $2 тис., що вдвічі перевищує цифри зафіксовані в червні. Все це наводить на думку про те, що вкладники з товстим гаманцем скористались нагодою збути певну частину ефіріуму на тлі його зростання.