Повернутися до новин

Крипторинок на початку осені: біткоін завмер та тримає позиції

Опубліковано: 13.10.2022
Аналітика

Підсумки вересня демонструють зниження загальної капіталізації всіх монет на 4.5%, що рівноцінно менше одного трильйона дол. США. При тому, що в минулому році пікові позначки складали суму більшу ніж 3 трлн. В свою чергу Біткоін втратив трішки менше, а саме приблизно 4% вартості. Разом з нашим обмінником портал Minfin.com.ua підвів підсумки роботи крипторинку в вересні та дав оцінку змінам, що відбулися.

За даними Nomics, Binance coin (BNB) - єдина монета з трійки лідерів, яка на кінець місяця показала зростання (на +1,3%).

Незважаючи на те, що інші основні криптовалюти здали свої позиції, нинішнє падіння не є суттєвим. Через високу волатильність, тому же біткоіну може знадобитися всього декілька днів, щоб повернути втрачені позиції. Таким чином, на разі аналітики оцінюють курс біткоіна як стабільний на фоні оновлених річних мінімумів золота та ключових індексів акцій.

Чому Біткоін стабільний

Починаючи з червня, коли біткоін впав до 20 тис дол., його ціна так і тримається близько до цієї позначки. Зрозуміло, що таке падіння монети в літній період було зумовлене банкрутством певних криптовалютних проектів, а також впровадженням більш жорсткої монетарної політики. На тлі цих подій з біткоіну почали відходити спекулянти, при цьому завдяки холдерам (інвесторам, що вкладають у монети на довгострокову перспективу) найвідоміша криптовалюта не зазнала ще глибшого просідання.

Відомо, що монетами, які приблизно півроку зберігалися на тих самих рахунках, на сьогодні майже не торгуються. Наприклад, за один місяць було продано всього 0,4% від їхнього обсягу, що є безпрецедентно низьким рівнем. Тим паче холдери завжди частіше продають біткоін на пікових позначках, на відміну від затишшя під час криптозими.

Тож можна сказати, що ринок тримається короткостроковими інвесторами, які шукають найнижчу ціну, щоб поповнити активи. Тим часом холдери зайняли позицію очікування.

Важке оновлення Ефіріуму 

Інвестори головним чином зосередилися на  Ефірі (ETH). Його курс перед оновленням The Merge зріс до 1780 дол. Хоча це оновлення не надало збільшення активності цій криптовалюті, як резултат, вона просіла до $1322.

Якщо взяти показники ETH за місяць - це найгірший результат (-14,8%) з-поміж трійки найпопулярніших криптовалют із ринкової капіталізації.

Все через не ті результати The Merge, які всі очікували після оновлення блокчейну. Сподівання більшості інвесторів, що після нього монета стрімко зросте у ціні, не справдилися. Серпень запам’ятався збільшуванням частки в ефіріумі інституційними інвесторами приблизно на $6,4 млн щотижня. Вибуховий ріст не відбувся, тож інвестори почали відходити з цього активу.

В цілому, це оновлення вплинуло на обсяги використання електроенергії для блокчейну, істотно знизивши його, також відбулося зниження цін на відеокарти. Хоча сама мережа не позбулася основних своїх проблем, таких, як наприклад, високі комісії та низька пропускна здатність мережі. Як наслідок, ціна залишилася на тому ж рівні.